Nori este cuvântul japonez pentru alge marine comestibile uscate, care de obicei vin în foi subțiri, asemănătoare hârtiei.
Nori sunt foi de alge marine uscate făcute din alge roșii, care devin verde închis când sunt uscate. Este de obicei folosit ca ambalaj pentru sushi, gustări sau condimente.
Originar din Japonia, nori se găsește în mod obișnuit sub formă de foi de 18x20cm și este adesea folosit în rulouri de sushi și bile de orez onigiri. Alte forme includ benzi, mărunțite, fulgi și pudră. Ele sunt vândute în pachete în magazinele alimentare în scop culinar.
Algele Nori au un conținut foarte scăzut de calorii. Zece foi de nori au aproximativ 26 de grame și conțin doar 9 calorii.
Nori este o sursă bună de nutrienți, deoarece este o plantă cu nutrienți de origine animală. Există unii nutrienți în nori care nu se găsesc în mod obișnuit în alte fructe sau legume.
Nori este crocant, sărat și cu o aromă unică de umami. Spre deosebire de alte tipuri de alge marine, nori este de obicei consumat uscat.